Waarom er koperoxide in de buitenste filters zit van Copper Inside ©

Koperoxide wordt al sinds de oudheid gebruikt om gezondheids- en medische redenen. Het heeft antimicrobiële (tegen bacteriën en schimmels) en anti virale eigenschappen. Alleen al het gebruik van koperen handvaten in een ziekenhuis toonde aan dat het aantal onnodige besmettingen daar met meer dan 40% daalde. Onderzoek heeft aangetoond dat binnen 1 minuut 99,9% van alle bacteriën, schimmels en virussen gedood worden door het koperoxide wat op gepatenteerde wijze verwerkt is in de binnenste en buitenste lagen van het masker. Het patent houdt in dat de koperoxide ingebakken zit in die lagen en er niets uit kan ontsnappen, behalve als het masker beschadigd is, dus dan dient het onmiddellijk vervangen te worden. Koper is ook belangrijk in ons lichaam: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bedraagt 1 mg per dag.

VERGELIJKING TUSSEN VERSCHILLENDE SOORTEN MONDNEUSMASKERS EN - KAPJES:

* Medische mondneusmaskers mogen vanaf zomer 2020 door iedereen - dus ook door gewone consumenten - gekocht en gedragen worden. In Duitsland is zelfs iedereen verplicht om een FFP2 masker te dragen sinds februari 2021.

** Omdat er zich door het gebruik veel bacterien op verzamelen, om maar niet te spreken over de wijze van bewaren en of het telkens opnieuw opzetten waarbij niet gereinigde vingers het kunnen besmetten. Bij Copper Inside worden deze besmettingen binnen 1 minuut gedood door het koper oxide wat in de buitenste filterlagen verwerkt zit. Dat gebeurt op een gepatenteerde manier waardoor het koperoxide ingebakken zit in het filter en er dus niets van kan ontsnappen. 

*** Het laatste wetenschappelijke onderzoek geeft aan dat zelfs 250 uur dragen van het Copper Inside masker geen enkele besmetting achterliet op het masker. Bij beschadiging van het masker het masker direct vervangen. Het unieke Copper Inside © mondneusmasker is bedoeld voor gebruik door gezondheidswerkers, patiënten en cliënten. Het moet de neus en de mond bedekken om de gebruiker te beschermen tegen besmettelijke bacteriën en virussen, om de overdracht hiervan in de lucht te beperken en om te beschermen tegen druppels van mogelijk besmette vloeistoffen.